Seth MacFarlane gevraagd om Oscars opnieuw te presenteren

Seth MacFarlane, de geestelijke vader van Family Guy en American Dad!, werd gevraagd om in 2014 opnieuw de Oscarceremonie in goede banen te leiden. Dit jaar kon nochtans niet iedereen zijn gewaagde grappen smaken.

Nadat eerder het nieuws bekend raakte dat zowel Craig Zadan als Neil Meron de komende Oscars opnieuw zullen produceren, werd nu ook bij Seth MacFarlane gepolst naar zijn ambities. Hoewel er vlak na de Oscars van dit jaar geen haar op zijn hoofd was dat er aan dacht om opnieuw te hosten, zou MacFarlane over het voorstel nadenken. Zijn definitieve antwoord zal de komende weken volgen.

Dat MacFarlane een apart gevoel voor humor heeft, is al langer geweten. De man die de onstuimige huisvader Peter en de vuilgebekte teddybeer Ted tot leven wekte, liet tijdens de Oscarceremonie grappen over vrouwen, homo’s, Joden en cocaïne los op het publiek. Amerikaanse critici braken hem volledig af. Nochtans was het tv-kijkend publiek wel enthousiast. De 85ste Oscarshow was met 40 miljoen kijkers de meest bekeken ceremonie in vier jaar. Daarmee werd MacFarlane meteen een van de meest memorabele en populaire presentatoren van de laatste jaren.

Toch bleek de kritiek MacFarlane zwaar op de maag te liggen. Een paar dagen na de Oscars werd hem op de sociale netwerksite Twitter gevraagd of hij de Oscars opnieuw zou willen presenteren. Voor MacFarlane was het toen nog zo klaar als een klontje. “No way. Lotta fun to have done it, though”, klonk het. Nu de wind weer is gaan liggen, hopen de producers dat MacFarlane toch van mening zal veranderen.

Momenteel heeft de Amerikaanse scriptschrijver, tekenaar, producent en regisseur zijn handen vol met zijn comedywestern ‘A Million Ways to Die in the West’, waarin hij zelf ook voor de camera staat. Daarnaast is MacFarlane bezig aan het script van ‘Ted 2’, het vervolg op de avonturen van John en zijn brutale vriend Ted. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content