‘Senna’ wint Port of Ghent Publieksprijs op het Filmfestival Gent

Bezoekers op het Filmfestival Gent hebben de Britse documentaire “Senna”, over de in 1994 overleden F1-piloot Ayrton Senna, gekozen als beste film.

De Canvas publieksprijs, uit een selectie van vijf films met het Canvas-label, gaat naar “We Need To Talk About Kevin”.

“Senna” kreeg 4,77 op 5 van de bezoekers. De documentaire haalde het nipt van “Sing Your Song” (4,74 op 5) en “The Help” (4,7 op 5).

De documentaire “Senna” vertelt het verhaal van Ayrton Senna, die legendarische F1-piloot die in 1994 om het leven kwam tijdens de Grand Prix van San Marino. De film overloopt de carrière van de Braziliaanse racepiloot, staat stil bij de fysieke en geestelijke overwinningen op en naast de racetrack en besteed onder meer ook aandacht aan de relatie met zijn rivaal Alain Prost.

Voor de Canvas Publiekprijs kreeg “We Need To Talk About Kevin” van Lynne Ramsay de hoogste quotering. De film wordt ook uitgezonden op Canvas. De vier andere films die het niet haalden waren Beyond, The Invader, Poulet Aux Prunes en She Monkeys.

Met 130.000 bezoekers was de afgelopen 38ste editie van het Filmfestival Gent nog succesvoller dan vorig jaar. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content