Screen Flanders investeert in acht Vlaamse producties

© Screen Flanders

Screen Flanders, de organisatie van de Vlaamse overheid die audiovisuele producties die (deels) op Vlaamse bodem worden gedraaid een duwtje in de rug geeft, investeert twee miljoen euro in acht nieuwe producties. Ook enkele projecten van eigen bodem krijgen een deel van de pot.

Van die twee miljoen euro genieten vooral overwegend internationale coproducties met Vlaanderen waaronder de Italiaans-Belgisch-Chinese coproductie Coffee van regisseur Cristiano Bortone, Terence Davies’ biopic over Emily Dickinson A Quiet Passion met Cynthia Nixon in de hoofdrol, en You Really Got Me, de biopic over The Kinks van regisseur Julien Temple.

Ook enkele projecten van eigen bodem krijgen een deel van de pot: Tim van Aelsts Safety First – The Movie en de nieuwe speelfilm van Nabil Ben Yadir Dode Hoek zullen worden gefinancierd door Screen Flanders.

Via Screen Flanders geeft de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in Vlaanderen spenderen een financieel duwtje in de rug. De Belgische (co)producenten kunnen via Screen Flanders onder bepaalde voorwaarden tot 400.000 euro terugbetaalbare voorschotten aanvragen als economische ondersteuning voor hun audiovisuele uitgaven binnen Vlaanderen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content