Screen Flanders investeert 1 miljoen euro in vijf producties

Tonic Immobility © Cinevox

Screen Flanders investeert in totaal 1 miljoen euro in vijf nieuwe audiovisuele projecten, zowel Vlaamse producties als internationale coproducties met Vlaanderen. Dat heeft Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) bekendgemaakt. “Alles samen zullen de vijf ondersteunde producties 5,4 miljoen euro spenderen in het Vlaams Gewest”, stelt Screen Flanders.

Steun gaat onder meer naar “Allemaal Familie”, een remake van de Nederlandse komedie “Alles is Familie” en de eerste langspeelfilm van Biker Boys-regisseur Dries Vos. Screen Flanders investeert ook in “Tonic Immobility”, de eerste langspeelfilm van Nathalie Teirlinck over een escorte die na het overlijden van haar ex plots voor haar zoontje moet zorgen, en “Zagros” van Sahim Omar Kalifa, over een Koerdische familie in België. In de lijst met gesteunde projecten staan ook twee internationale coproducties met Vlaanderen: het tweede seizoen van de succesvolle BBC-reeks “The Missing” en “The Coming Race”, het vervolg op de Finse satirische sciencefictionfilm “Iron Sky”.

Via Screen Flanders geeft de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse Gewest spenderen, een financieel duwtje in de rug. Belgische (co)producenten kunnen via Screen Flanders tot 400.000 euro terugbetaalbare voorschotten aanvragen. Voorwaarde is wel dat ze minimaal 250.000 euro investeren in het Vlaamse Gewest. Voor elke euro steun moet minstens 1 euro in het Vlaamse Gewest aan audiovisuele uitgaven worden besteed. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content