Scorsese, Spielberg en Wes Anderson werken mee aan Hitchcock/Truffaut documentaire

© AFP

Martin Scorsese, Steven Spielberg, Wes Anderson, Brian De Palma, Luc en Jean-Pierre Dardenne en David Fincher zijn een paar van de beroemde regisseurs die geïnterviewd zullen worden voor de documentaire Hitchcock/Truffaut.

Martin Scorsese, Steven Spielberg, Wes Anderson, Brian De Palma, Luc en Jean-Pierre Dardenne en David Fincher zijn een paar van de beroemde regisseurs die geïnterviewd zullen worden voor de documentaire Hitchcock/Truffaut. Dat schrijft Variety.

François Truffaut schreef in 1966 het boek ‘Le Cinéma selon Alfred Hitchcock’, een boek dat door veel filmmakers ‘De Bijbel van de cinema’ genoemd wordt.

In de documentaire Hitchcock/Truffaut, geregisseerd door Ken Jones (regisseur van A Letter to Elia en directeur van het New York Film Festival), vertellen de regisseurs over de invloed die het boek op hun carrière heeft gehad, de wijze waarop het de manier van film maken heeft veranderd en hoe het de Nouvelle Vague (de nieuwe golf van de Franse cinema) en New Hollywood heeft geïntroduceerd.

De documentaire toont ook de lange gesprekken die Truffaut en Hitchcock met elkaar voerden. Daarin komt mooi tot uitdrukking met hoeveel liefde de twee films maakten. Tussen de gesprekken door worden scenes uit films van Hitchcock getoond.

De documentaire zal in de lente van 2015 te zien zijn. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content