Scorsese en von Trier slaan handen in elkaar

Amerikaan Martin Scorsese en Deen Lars von Trier maakten op het internationaal filmfestival in Cannes officieel bekend dat ze samen zullen werken aan een opvolger van ‘The Five Obstructions’ (2003).

‘The Five Obstructions’ realiseerde von Trier in samenwerking met Jorgen Leth. Die prent was een remake van Leth’s ‘The Perfect Human’ (1967). In die remake verplichtte von Trier Leth om de geschiedenis en de personages uit de oorspronkelijke film op een heel andere manier toe te naderen.

Dat is precies wat hij ook met Scorsese wil doen. Volgens sommige bronnen zou von Trier Scorsese verplichten om ‘Taxi Driver’ (1976) te herbeleven en hem te confronteren met de obstakels die hij toen had in de plaats van ze uit te weg te gaan. Dat het om die film zou gaan is nog niet bevestigd.

De productie van Martin Scorsese’ nieuwe film ‘Silence’ zal in 2012 beginnen terwijl ‘Hugo Cabret’, van dezelfde regisseur, in november dit jaar gereleased wordt. Lars von Trier presenteert momenteel zijn nieuwste ‘Melancholia’ met Kirsten Dunst in de officiële competitie van het Cannesfestival.

J.H.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content