Scorsese bestelt fragment uit Vlaamse docu ‘Technocalyps’

Martin Scorsese heeft eerder deze maand een fragment aangekocht uit ‘Technocalyps’, de driedelige documentaire van Frank Theys.

Scorsese kocht de animatiesequentie ‘van aap naar mens naar intelligent universum’ uit het derde deel van ‘Technocalyps’. Het fragment is een combinatie van filmelementen en 3D-animatie, gemaakt door Basiel Korsmit. Met ‘Technocalyps’ stelt filosoof en filmmaker Frank Theys zichzelf vragen rond de voorspellingen van wetenschappers over een transhumaan tijdperk. Dat is volgens sommigen een snel naderende toekomst waar de mens door technologische ontwikkelingen geüpgraded kan worden.

Martin Scorsese is als executive producer verbonden aan ‘A Short History of Progress’, een nieuwe documentaire van Mathieu Roy. Roy was regieassistent in loondienst van Scorsese voor diens ‘The Aviator’. Sindsdien hebben de twee een relatie van beschermheer en beschermeling. Voor Roys derde documentaire baseert hij zich op de bestseller en de radioserie van Ronald Wright. In ‘A Short History of Progress’ gaat de regisseur na of vooruitgang de paradoxale oorzaak zal zijn van het uitsterven van de mens.

Pieter Claes
Teaserfoto: www.scorsesefilms.com

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content