Schulden, lsd en een badkuip: wat is er aan de hand met Johnny Depp?

© .

‘Has he gone mad?’ De teloorgang van Johnny Depp lijkt nu, na een vernietigend portret in Rolling Stone, wel definitief.

DE FEITEN

Het gaat al een tijdje niet zo best met Johnny Depp. Er waren films als Transcendence (2014) en Mortdecai (2015) , waarin hij respectievelijk een onderzoeker wiens geest vastzit in een computer en – alweer – een gek met een snor speelt. Geen grote successen. Er waren de beschuldigingen van huiselijk geweld van zijn intussen ex Amber Heard, inclusief contactverbod, blauwe plekken en een filmpje waarin Depp wild tekeergaat met keukenkasten. Dat hij kort daarna de vraag ‘What would you do for love?’ mocht beantwoorden in een Dior-reclamespot hielp niet echt. En dan waren er nog de verhalen over Depps lege bankrekening, overmatig drankgebruik en filmteksten die hij via een oortje toegefluisterd krijgt.

En dus besloot Depp zijn imago wat op te krikken met een interview in Rolling Stone. Geen goed idee. Het resultaat lijkt de laatste restjes van Silly Wonka’s carrière weg te spoelen. ‘ Rolling Stone Just Published a New Profile of Johnny Depp. It’s Damning’, kopte Vox. ‘Een heel donker verhaal’, maakte BuzzFeed daarvan. Laat ons zeggen dat Depp in het artikel geen al te heldere indruk maakt. Zo verkondigt hij dat drugs hadden kunnen helpen bij de zoektocht naar Osama Bin Laden: ‘Je laat een paar vliegtuigen overvliegen met lsd en iedereen loopt lachend en blij uit zijn grot.’ Verder droomt hij van een Titanic-remake in een badkuip, vertelt hij een racistische mop en mijmert hij dat hij zelden zo trots was als toen zijn zoon zijn band ‘Clown Boner’ doopte. ‘We don’t need a paternity test. That’s my kid.’

Zijn geldproblemen zijn al even verontrustend. Er wordt geschat dat Depp zo’n 650 miljoen dollar heeft verdiend met zijn films. Dat is bijna allemaal op. Hij beschuldigt voormalig management TMG ervan zijn geld te hebben verkwist. TMG beweert dan weer dat Depp koopziek is en nogal onvoorzichtig met geld omspringt. Echt gek klinkt dat niet. Zo zou hij maandelijks 2 miljoen dollar uitgeven, waarvan 30 duizend dollar aan wijn. Dat laatste vindt Depp erg beledigend. Volgens hem is het namelijk veel meer.

Schulden, lsd en een badkuip: wat is er aan de hand met Johnny Depp?

DE TRIVIA

  • Ontbreken nog in de rekening: de lonen van zijn naar schatting 40 man personeel, onder wie security, advocaten, de geluidstechnicus die hem zijn filmteksten influistert en zijn persoonlijke kok Russell. Wat de vraag oproept of er überhaupt nog iemand is die vrijwillig en onbetaald in het gezelschap van Depp verkeert.
  • Na zijn breuk met Heard liet hij de tattoo op zijn vingers aanpassen van ‘Slim’- zijn koosnaampje voor de actrice – naar ‘scum’ . Eerder veranderde hij zijn ‘Winona forever’-tattoo naar ‘Wino forever’. Inventief is Depp wel.
  • Ook maatje Penélope Cruz komt in het Rolling Stone-stuk aan het woord. Ze rakelt onder meer herinneringen op aan een gezellig etentje met Depp en Stella McCartney, waarbij Depp zijn eigen tand probeerde te trekken. Het gaat écht niet zo goed met Johnny Depp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content