Scenarioprijzen voor ‘The King’s Speech’ en ‘The Social Network’, bijrollen voor ‘The Fighter’

Aaron Sorkin mocht een Oscar in ontvangst nemen voor het scenario van ‘The Social Network’. Grote rivaal ‘The King’s Speech’ haalde de prijs binnen voor het beste originele scenario.

Aaron Sorkin mocht een Oscar in ontvangst nemen voor het scenario van ‘The Social Network’. Grote rivaal ‘The King’s Speech’ haalde slechts enkele minuten later de prijs binnen voor het beste originele scenario. Scenarist David Seidler was zelf ooit net als het hoofdpersonage uit ‘The King’s Speech’ een stotteraar. In zijn speech benadrukte hij dat ‘wij stotteraars dankzij deze prijs en deze film een stem hebben.’

In de andere grote categorieën mocht Melissa Leo de trofee voor beste actrice in een bijrol in ontvangst nemen voor haar prestatie in ‘The Fighter’. Twee jaar geleden was Leo al eens een keer genomineerd voor een Academy Award, voor haar prestatie in ‘Frozen River’. De prijs voor de beste mannelijke bijrol ging ook al een acteur uit ‘The Fighter’, namelijk Christian Bale. ‘The King’s Speech’ moet dus zowel wat betreft mannelijke als vrouwelijke bijrol de eer aan David O. Russels boksdrama laten.

En er was ook slecht nieuws voor de Belgen. ‘Incendies’ (met de Belgische Lubna Azabal) moest de duimen leggen voor ‘In a Better World’ uit Denemarken. Het is de derde keer in de geschiedenis van de Oscars dat een Deense film de prijs wegkaapt.

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content