Scarlett Johansson maakt regiedebuut

© Reuters

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson zal Truman Capotes eerste roman ‘Summer Crossing’ verfilmen, en maakt daarmee haar regiedebuut.

Jonge deerne Scarlett Johansson (‘Lost In Translation’, ‘The Avengers’) heeft laten weten dat ze de verfilming van ‘Summer Crossing’ voor haar rekening zal nemen. De film is een adaptatie van Capotes gelijknamige roman en draait rond een 17-jarige debutante die -in plaats van samen met haar ouders naar Parijs te reizen- een romance aangaat met een jood tijdens de hete New Yorkse zomer van 1945.

Productiehuis Aldamisa zal de prent produceren en ‘shoppen’ op de filmmarkt van het prestigieuze festival in Cannes. In datzelfde verband is er nog meer nieuws uit het Aldamisa kamp. Die zullen namelijk ook de nieuwe komedie ‘Chef’ oppikken in Cannes, en laat het nu net toeval zijn dat de knappe blondine daarin de rol van ‘Molly’ vertolkt.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Robert Downey (‘Iron Man’), Sofia Vergara (Gloria uit ‘Modern Family’), John Leguizamo (‘Super Mario Bros’) en Bobby Cannavale (‘Boardwalk Empire’) ook in ‘Chef’ te zien zullen zijn. Regisseur van dienst Jon Favreau speelt zelf ook een rol en kruipt in de huid van Carl Casper, een chef die zijn eigen foodtruck begint nadat hij ontslagen is bij het restaurant waarvoor hij werkte. Johansson speelt Molly, manager van het restaurant en love-interest-in-wording van Casper.

‘Scarlett is een enorm talent en het is een eer nog eens met haar te mogen samenwerken’, liet Favreau weten. De twee werkten eerder al samen voor ‘Iron Man 2’. Favreau was daarnaast ook regisseur van bekende films als ‘About A Boy’ en ‘Elf’, en de humoristische reeks ‘The Office’. Naast regisseur is Favreau ook acteur, en speelde hij al mee in onder andere ‘Friends’, ‘I Love You, Man’ en ‘The Break-Up’.

Op 8 juli beginnen de opnames van ‘Chef’, in het fabelachtige LA. De prent zou uitkomen in 2015. ‘Summer Crossing’ daarentegen zou al in 2014 in de zalen te zien zijn. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content