Sam Mendes zou dan toch ‘Bond 24’ regisseren

Hoewel regisseur Sam Mendes te kennen gaf niet opnieuw in het regiestoeltje te kruipen voor het vervolg op ‘Skyfall’, zou hij nu na veel vijven en zessen toch zijn handtekening gaan zetten onder een nieuw contract.

Na het overdonderende succes van de meest recente ‘Bond’-film ‘Skyfall’, leek het maar vanzelfsprekend dat Mendes opnieuw achter het roer zou staan voor het vervolg genaamd ‘Bond 24’. De regisseur had aan ‘Skyfall’ een mooie binnenkomer en de producers zagen Mendes maar al te graag terugkomen om zijn kunstjes nog eens over te doen.

Al snel bleek echter dat het drukke schema van Mendes zijn medewerking aan ‘Bond 24’ in de weg zou komen te staan. De regisseur houdt meer van de planken van het theater dan van het witte doek en liet na ‘Skyfall’ weten dat hij de musical ‘King Lear’ zou regisseren. Inmiddels zit hij ook tot over zijn oren in de voorbereiding van de musical ‘Charlie And The Chocolate Factory’. Michael Wilson en Barbara Broccoli, de producers van ‘Skyfall’, zagen Mendes door de neus geboord en zetten noodgedwongen de deur open voor nieuw en fris regietalent.

Met Mendes van de kaart doken recent enkele andere, maar minstens even interessante, namen op die eventueel de taak van regisseur zouden overnemen. Zo werd Ang Lee vermeld als opvolger. Fans van de recente ‘Batman’-films begonnen zich duchtig in de handjes te wrijven toen Christopher Nolan gelinkt werd aan ‘Bond 24’. Op 28 mei kwam ook het verrassende gerucht bovendrijven dat Nicolas Winding Refn, de regisseur van ‘Drive’ en ‘Only God Forgives’, het vervolg op ‘Skyfall’ zou regisseren.

Niet dus. Al deze geruchten lijken van de baan nu Mendes en de producers toch opnieuw samen aan tafel zijn gaan zitten. Volgens Deadline.com wordt er momenteel onderhandeld met Sony pictures en MGM, en de productie zou uitgesteld worden tot wanneer de regisseur klaar is met zijn theaterverplichtingen, naar schatting ergens begin 2014.

Binnenkort zou het zwart op wit moeten staan dat Mendes dus toch ‘Bond 24’ zal regisseren. Hoewel het nog even wachten wordt op de nieuwe avonturen van 007, zal het publiek niet ongelukkig zijn met de terugkomst van Mendes. De man maakte van ‘Skyfall’ een ongelooflijk succes. De film bracht wereldwijd zo’n 850 miljoen euro in het laatje, een record binnen de ‘Bond’-franchise. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content