RZA, regisseur met ijzeren vuist

Wu-Tang Clan opperhoofd RZA maakt zijn regiedebuut: The Man With the Iron Fist, een kungfufilm geproduceerd door Eli Roth. De rapper ging in de leer bij niemand minder dan Quentin Tarantino.

Na het recente overlijden van Guru, zijn we blij u weer wat heuglijker nieuws uit de hiphopwereld mee te delen. Een tijdje terug maakte Wu-Tang Clans GZA al bekend dat hij een vervolg breit aan zijn geniale Liquid Swords uit 1995, en nu komt RZA, hét brein achter Wu-Tang, met zijn regiedebuut.

RZA, aka Robert Diggs, schreef samen met Hostel-regisseur Eli Roth het scenario voor The Man With The Iron Fist, een kungfufilm die al een aantal jaren in de steigers staat, maar nu eindelijk de nodige 20 miljoen dollar heeft gekregen van Universal. RZA regisseert de prent én vertolkt de hoofdrol: een ijzersmid die wapens levert voor dorpsbewoners in een feodaal China. Alsof zijn naam nog niet genoeg zal voorbijrollen in de generiek, verzorgt de Wu-Tang’er ook de soundtrack. Producer Roth over de samenwerking: “RZA is op zichzelf naar China gegaan om testopnames te doen, met de choreografie erbij. Het was zeer visueel en ik geloof dat hij een verhaal tot leven zal brengen dat kungfu mixt met spaghettiwestern en hiphopinvloeden.”

Nu zouden we zo onze twijfels kunnen hebben bij het idee van een regisserende rapper, ware het niet dat RZA het vak leerde van niemand minder dan Quentin Tarantino, die eerder ook al Roth onder zijn hoede nam. De twee werkten samen aan de soundtrack van Kill Bill, maar op de set besloot Tarantino RZA dan maar een snelcursus regisseren mee te geven. De opnames van The Man With The Iron Fist beginnen in september in Hongkong. Tot dan kan u nog eens genieten van onderstaande solotrack van RZA uit 1997, toen al beïnvloed door oosterse gevechtskunst.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content