Rundskop-regisseur Roskam is ‘Director to watch’

Het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety noemt Michael R. Roskam, regisseur van ‘Rundskop’, internationaal als één van de ’10 Directors to Watch’ voor 2012.

Volgens Variety bevat de top 10 een keur aan snel opkomend internationaal filmtalent voor wie de carrière vandaag als veelbelovend mag worden omschreven.

Roskam in goed gezelschap

De lijst bevat ook klinkende namen als Valerie Donzelli (‘Declaration of War’) en Gerardo Naranjo (‘Miss Bala’), dit jaar allebei te zien in Cannes. Ook Philippe Falardeau, die met ‘Monsieur Lazhar’ de publieksprijs op het Whistler Film Festival won, staat in de lijst. Net als ‘Rundskop’ zijn de drie bovenvermelde films ook nationale inzendingen voor de Oscar van Beste niet-Engelstalige Film.

Van de 10 filmmakers zijn er zeven afkomstig uit Noord-Amerika, één uit Mexico, en twee uit Europa (België en Frankrijk). Grote namen die in het verleden al op deze prestigieuze lijst
mochten prijken zijn o.a. Steve McQueen, Alejandro Gonzalez Inarritu, Christopher Nolan, Wes Anderson, Scott Cooper, Ben Affleck en Cary Fukunaga.

Variety zal de ’10 Directors to Watch’ officieel voorstellen op het Palm Springs International Film Festival, dat plaatsvindt van 5 tot 16 januari 2012.

Roskam hoopt dat de lijst zal helpen om Rundskop onder de aandacht te brengen bij de leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences die voor de Oscars stemmen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content