Rundskop: ‘Mooie bekroning van gepassioneerd werk’

Matthias Schoenaerts, hoofdrolspeler in ‘Rundskop, kijkt al uit naar de Oscar-uitreiking. ‘Het is wel één groot circus, een zottekeskot. Maar ik hou wel van die geestige absurditeit.’

Een Oscar winnen is hét summum in de filmwereld, zegt Schoenaerts, die de rol speelt van de jonge vetmester Jacky Vanmarsenille. “Ik heb er nooit van gedroomd om ooit een Oscar te winnen. Maar het begon wel te kriebelen toen de film bij de shortlist terechtkwam.” Hij had alleszins niet verwacht dat “Rundskop” ook effectief een nominatie zou halen. “Het is toch een donkere en harde film. En dat is niet evident voor het filmpubliek in de Verenigde Staten.”

Schoenaerts kijkt alleszins uit naar de uitreiking. “Het is wel één groot circus, een zottekeskot. Maar ik hou wel van die geestige absurditeit.” Hij heeft als kind nooit gedroomd van de Oscars. “Ik droomde er wel van om ooit het WK Voetbal te spelen.” De 34-jarige acteur, die amateurvoetbal speelt, hoopt wel dat hij tijdens de periode van de uitreiking geen belangrijke match moet spelen.

Ook Schoenaerts beschouwt “A Separation” als de favoriet om de Oscar voor beste niet-Engelstalige film te winnen, maar vindt de Belgische film niet kansloos. “Het is onvoorspelbaar. Deze nominatie is al winst eigenlijk, onwezenlijk. En als we de Oscar winnen, zal het verdiend zijn.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content