Rundskop haalt op filmfestival Austin drie prijzen binnen

De Belgische film Rundskop werd op het Fantastic Film Fest, in het Amerikaanse Austin, bekroond met de awards voor beste film, beste regisseur en beste acteur voor hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts.

Rundskop werd door ons land voorgedragen als inzending voor de Oscars en staat op de European Film Awards-shortlist. Vorige maand werd de film nog bekroond met “Best First Feature” op het Fantasia Film Festival in Montréal. In totaal staat de teller voor Rundskop ondertussen op acht internationale prijzen.

Rundskop is ook uitgenodigd door het Toronto International Film Festival voor een speciale screening op 20 november. Het lijkt erop dat de film, na de wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn, niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Noord-Amerika op heel wat bijval kan rekenen. De komende maanden zal hij er ook andere festivals aandoen zoals onder meer Chicago, Vancouver, The Hamptons, Doha Tribeca Film Festival en Los Angeles.

In België gingen 500.000 mensen Rundskop in de bioscoop bekijken. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content