Ruim 100 wereldpremières op filmfestival Rotterdam

Tijdens de 45e editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), dat woensdag begint, beleven 106 films hun wereldpremière. Eén ervan is de openingsfilm van het festival, “Beyond Sleep”.

“Beyond Sleep” is een internationale, Engelstalige film van Nederlandse makelij, gebaseerd op de beroemde roman “Nooit meer slapen” van Willem Frederik Hermans. Regisseur is Boudewijn Koole en Reinout Scholten van Aschat vertolkt de hoofdrol van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die op zoek naar meteorieten ontberingen lijdt in Noorwegen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Acht films, waaronder het Nederlandse “History’s Future” van Fiona Tan, doen mee in de competitie van het IFFR. Ze dingen mee naar de Hivos Tiger Award, waaraan een bedrag van 40.000 euro is verbonden. Verder is er een speciale juryprijs van 10.000 euro. Het festival vindt plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 7 februari. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content