Rodrigo y Gabriela componeren voor Pirates of the Carribean

Het immens populaire gitaarduo Rodrigo y Gabriela zal de soundtrack van ‘Pirates of the Carribean’ IV verzorgen. Samen met Hans Zimmer werken ze aan een update van het typische Piratendeuntje.

Steeds meer getalenteerde muzikanten verlenen hun diensten aan ome Hollywood, zo zorgde Daft Punk voor de soundtrack van ‘Tron Legacy’ en deden The Chemical Brothers hetzelfde voor ‘Hanna’. Artistiek niet altijd even succesvol, maar financieel des te meer, dus nu mag het immens populaire gitaarduo Rodrigo y Gabriela voor de soundtrack van ‘Pirates of the Carribean’ numero vier zorgen.

“Onderscheiden met een originele sound”

Net zoals bij de vorige drie afleveringen van de popcornfranchise gaat Hans Zimmer voor de soundtrack van ‘Pirates of the Carribean: On Stranger Tides’ zorgen. Maar ditmaal krijgt hij de hulp van de Mexicaanse gitaarvirtuozen Rodrigo y Gabriela. “Hetwas absoluut noodzakelijk dat deze film zich kon onderscheiden van de vorige met een originele sound.” Vertelt Mitchell Leib van Disney Productions. “Onder de artistieke leiding van Hans ‘Long John’ Zimmer kunnen Rodrigo y Gabriela dan ook voor de nodige frisse, fantasierijke en volstrekt unieke sound zorgen.”

Normaliter is de aankondiging van een nieuwe Piratenklucht niet iets waar we helemaal enthousiast van worden. Maar met Rodrigo y Gabriela in samenwerking met grootmeester Hans Zimmer belooft de soundtrack alvast veel goeds. Op 17 mei mag je die in de (online)winkel verwachten, net enkele dagen voor de filmpremière op 20 mei.

Voor wie ze nog niet kenden, hieronder hun meesterlijke cover van ‘Stairway to Heaven’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(cka)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content