Robert Pattinson speelt T.E. Lawrence

Robert Pattinson werd zopas toegevoegd aan de cast van ‘Queen of the Desert’. Hij speelt de rol van T.E. Lawrence naast actrice Naomi Watts als Gertrude Bell.

Robert Pattinson kruipt in de huid van Britse legerofficier en avonturier T.E. Lawrence. De rol werd 50 jaar geleden legendarisch vertolkt door Peter O’Toole in ‘Lawrence of Arabia’ van David Lean.

Maar deze keer is Lawrence niet het hoofdpersonage. ‘Queen of the Desert’ gaat over de gevierde ontdekkingsreizigster Gertrude Bell, gespeeld door Naomi Watts, en haar reizen doorheen het Midden Oosten tijdens en na de Eerste Wereldoorlog.

Bell was een van de eerste vrouwelijke afgestudeerden van Oxford University en reisde vervolgens als archeologe, cartografe en ontdekkingsreizigster in naam van het Britse rijk om de grenzen van Irak, Jordanië en Saoedi-Arabië af te bakenen. Ze was goed bevriend met Lawrence en samen hielpen ze bij de stichting van de Hasjemitische dynastieën in Jordanië en Irak.

De regie van ‘Queen of the Desert’ ligt in de bekwame handen van de Duitser Werner Herzog (‘Grizzly Man’) die ook het script verzorgt.

In november verschijnt de laatste film uit de Twiligh-franchise, ‘Breaking Dawn- Part 2’, in de zalen. Met de rol van T.E. Lawrence kan Pattinson het tieneridoolimago gelukkig weer iets verder van zich afschudden. Dat lijkt voorlopig al aardig te lukken. Hij is nu te zien in David Cronenburgs ‘Cosmopolis’ en zal binnenkort op Saddam Hoessein jagen in ‘Mission: Blacklist’, een onafhankelijke thriller van Jean-Stephane Sauvaire. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content