Ridley Scott knipt Kevin Spacey uit nieuwe film

© REUTERS

Christopher Plummer zal Kevin Spacey vervangen in All the Money in the World, de nieuwe prent van Ridley Scot.

Zes weken voor All the Money in the World in de Amerikaanse bioscopen komt, worden alle scènes waarin Kevin Spacey te zien is, geknipt. Regisseur Ridley Scott wil de van seksueel misbruik beschuldigde acteur vervangen door de 87-jarige Christopher Plummer, die in de plaats van Spacey een centrale rol in de film zal moeten spelen. Dat meldt Deadline op zijn site.

De beslissing zou unaniem zijn genomen door cast, crew en Sony Pictures. Dat is opvallend, want de film komt op 22 december in de zalen te krijgen en dus moet er snel weer gedraaid worden.

All the Money in the World gaat over de spectaculaire ontvoering van John Paul Getty III, de rijke erfgenaam van een oliefamilie. Spacey speelde de rol van Getty’s grootvader, die aanvankelijk het losgeld niet wilde betalen. Een centrale rol, maar de hoofdrollen zijn voor Michelle Williams en Mark Wahlberg.

Ridley Scott is niet de eerste werkgever van Spacey die hem laat vallen na de verschillende beschuldigingen van seksueel misbruik aan diens adres. Eerder besliste Netflix om alle banden te verbreken met Spacey, die de hoofdrol speelde in de succesreeks House of Cards. Netflix cancelde ook de release van de film Gore, over de schrijver Gore Vidal, waar Spacey in meespeelt en coproducer van is. De opnames waren nochtans al volledig rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content