Wiley: Meer dan een one hit wonder

‘I’m up there with the best’, pocht Wiley op zijn zevende worp. Bescheidenheid is niet z’n grootste deugd, snedige grimebeats zijn dat eens te meer.

Wiley ***

100% Publishing

Grime

Big Dada

Toen Dizzee Rascal de hele wereld bonkers maakte oogstte die lof en gouden platen, maar voor zijn oude partner in grime Wiley was het hitparadesucces van Wearing My Rolex goed voor een knoert van een identiteitscrisis. ‘I shoulda followed my own intuition’, zegt de rapper-producer nu op 100% Publishing.

Gedaan met wufte houseklanken, Wiley krult zijn radde tong als vanouds tussen op de milligram afgewogen kickdrums, loden subbassen en nerveuze Mario Bros-bleeps. Tussen de vele verbale knock-outs (‘stop hating, start creating!’) is er ruimte voor licht voetenwerk (de Outkastachtige P-funk van Pink Lady), maar het zijn vooral stomende dansdreunen als Boom Boom Da Na waarmee Wiley het juk van one hit wonder definitief afwerpt.

Jonas Boel

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content