Hooverphonic anno 1996 heruitgebracht

‘A New Stereophonic Sound Spectacular’, de plaat van de doorbraak voor Hooverphonic – toen nog simpelweg Hoover – is heruitgebracht in een deluxe edition.

Coldplay

A New Stereophonic Sound Spectacular ***

Sony

Triphop

Wie
Voor onze jongste lezertjes: dat malle jurylid van The Voice met zijn dramatische Wase accent heeft ook zelf een groepje. Hooverphonic, formerly known as Hoover, werd twee weken geleden nog bedacht met een MIA, maar in 1996 kwam de groep voor het eerst op de poorten van de roem bonzen met A New Stereophonic Sound Spectacular.

Wat
Een uiterst gesofistikeerde ambientplaat die in de slipstream van Portishead en Massive Attack meesurfte op de golf van triphopmuziek die halverwege de jaren 90 op beide oevers van de Grote Plas inbeukte. Deze enkel online te kopen deluxe edition bevat de originele plaat op cd én vinyl, aangevuld met een cd’tje remixes en een cd’tje rarities, waaronder vooral vroege demo’s met oerzangeres Esther Lybeert in plaats van Lies Sadonius – want anders dan bij zijn soloproject Hairglow laat Alex Callier het zingen bij Hooverphonic wijselijk aan iemand anders over.

Verplichte kost, want Songs als 2Wicky en Sarangi schopten het zelfs tot soundtrackmuziek in onder meer Stealing Beauty, CSI en Baywatch – no less!

Vincent Byloo

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content