Duane Eddy – Road Trip ***: Onweerstaanbare twang

Voor alle anderen: Duane Eddy, liefste kindjes, behoort samen met Link Wray, Chuck Berry en uiteraard Les Paul himself tot de vroegste ambassadeurs van de elektrische gitaar.

Retrorock Mad Monkey Records

Radio 2-luisteraars kennen hem van Because They’re Young, oftewel het kenwijsje van De Pré Historie, maar mensen jonger dan 85 zijn wellicht meer vertrouwd met ’s mans Rebel Rouser, aka de tune van Duts. Voor alle anderen: Duane Eddy, liefste kindjes, behoort samen met Link Wray, Chuck Berry en uiteraard Les Paul himself tot de vroegste ambassadeurs van de elektrische gitaar. Geheel onverwacht brengt de uitvinder van de twang sound op zijn 73e nog eens een plaat uit, zijn eerste in bijna een kwarteeuw alstublieft! En een puike bovendien. De Britse retrofanaat Richard Hawley is op Road Trip de Lee Hazlewood van dienst en mocht de elf instrumentals producen. Instrumentals, jazeker, maar smoor alvast die geeuw, want Duane Eddy laat elf tracks lang zijn gitaar het zangwerk doen. En hoe! (V.B.)

DOWNLOADTIP

Curveball

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content