Review: Polisse

POLISSE: Een levendig en prima vertolkt groepsportret, dat alleen iets te vaak naar hysterie neigt en zeker geen sentimenteel flikkengenrecliché schuwt.

Het leven zoals het is: minderjarigenpolitie Parijs. Ziedaar in een notendop waar het in dit onderhoudende ensembledrama van de Franse cineaste Maïwenn om draait. Hoe ze vermeende pedofielen ondervragen. Hoe ze wapenoefeningen houden. Maar ook: hoe ze onder elkaar ruzie maken, flirten en feestjes bouwen.

Je krijgt het allemaal te zien in een semidocumentaire, in een vinnig gemonteerde stijl alsof je naar een variant op Entre Les Murs met flikken in plaats van scholieren zit te kijken, met nu eens een grappige en luchtige dan weer rauwe en grimmige vignettes die zo uit het Parijse flikkenbestaan lijken gegrepen. Een levendig en prima vertolkt groepsportret, dat alleen iets te vaak naar hysterie neigt en zeker geen sentimenteel flikkengenrecliché schuwt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dave Mestdach

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content