Review: Corman’s World: Exploits of a Hollywood Rebel

Een portret van een gewiekste entrepreneur die zowel uit koppigheid als opportunisme altijd buiten het studiosysteem opereerde, nooit om een portie wansmaak of wat goedkope sensatie verlegen zat, maar desondanks uitgroeide tot de godfather van de New Hollywood-generatie.

Geestige fragmenten uit Roger Cormans cultklassiekers als The Wild Ones, House of Usher, Dinoshark en The Trip, archiefbeelden en interviews van de legendarische regisseur en producent himself plus enthousiaste getuigenissen van Martin Scorsese, Jonathan Demme, Jack Nicholson en tal van andere Hollywoodreuzen die hun carriere begonnen in diens beruchte B-filmfabriek. Dat zijn de hoofdingrediënten van deze informatieve en helder vertelde documentaire over Roger Corman, de eeuwige Hollywoodrebel en king of the b’s die sinds de late jaren vijftig meer dan driehonderd pulpfilms op het publiek losliet.

Samen schetsen ze het portret van een gewiekste entrepreneur die zowel uit koppigheid als opportunisme altijd buiten het studiosysteem opereerde, nooit om een portie wansmaak of wat goedkope sensatie verlegen zat, maar desondanks uitgroeide tot de godfather van de New Hollywood-generatie, het establishment bij wijlen een welgemikte klap verkocht en uiteindelijk ook kritische erkenning kreeg met een ere-Oscar. ‘No taste acquired’, zo vat Cormans voormalige poulain Jack Nicholson zijn levensmotto samen, al geldt dat gelukkig niet voor deze entertainende brok filmgeschiedenis uit de schimmige, door schuimrubberen monsters, rondborstige deernes en derderangs-dracula’s bevolkte coulissen van Hollywood.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dave Mestdach

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content