Remake “Dirty Dancing” in de maak

De Amerikaanse filmstudio Lionsgate heeft bevestigd dat er een remake komt van de uit 1987 romantische dansfilm ‘Dirty Dancing’. De choreograaf van die klassieker, Kenny Ortega, zal de regie van de remake op zich nemen.

Bijna 25 jaar nadat de betreurde Patrick Swayze in ‘Dirty Dancing’ Baby’s (Jennifer Grey) hart stal, komt er een remake van het origineel. Na de flop in 2004 van ‘Dirty Dancing: Havana Nights’, die zich – zoals de titel al doet vermoeden – afspeelde in Cuba komt er nu een ‘echte’ remake van de klassieker uit 1987. De filmstudio Lionsgate is volop in gesprek met Eleanor Bergstein, de schrijver en co-producer van de originele film, over haar betrokkenheid in de nieuwe film.

De regisseur van dienst, Kenny Ortega, staat naar eigen zeggen ’te springen om ‘Dirty Dancing’ voor een nieuwe generatie naar het grote scherm te brengen.” Hij nam eerder ook de regie van de ‘High School Musical’-films en Michael Jacksons ‘This Is It’ voor zijn rekening. Bekijk hier een aantal memorabele scènes uit de originele film.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content