Regisseur Jaco Van Dormael onthult ster in Oostende

© Belga

Brusselaar Jaco Van Dormael heeft maandag zijn eigen ster op de Oostendse Walk of Fame onthuld. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder meer ‘Le plus beau’, Arno.

Regisseur Jaco Van Dormael heeft maandag zijn eigen ster op de Oostendse Walk of Fame mogen onthullen, in het kader van het Filmfestival Oostende. Daarmee onderstreept FFO16 de goede samenwerking met het Festival Internationale du Film Francophone (FIFF) van Namen.

Zoals de cast van Nic Balthazar vrijdag, en Chris Lomme en Jo De Meyere zaterdag, mocht de Waalse cineast Jaco Van Dormael maandag het zand van zijn eigen ster op de Oostendse Walk of Fame, op de Albert I-promenade wegvegen. De regisseur van “Toto le héros”, “Le huitième jour” en “Mr. Nobody” woont er een vertoning bij van zijn meest recente prent “Le tout nouveau testament”.

De film kan terugblikken op een mooi parcours, met onder meer een selectie voor de “Quinzaine des réalisateurs” tijdens het 68ste filmfestival van Cannes in 2015. De feel good movie met Benoît Poelvoorde in de hoofdrol won in februari bij de Magritte du cinéma, de filmprijzen van Franstalig België, in de categorieën beste film, beste regisseur, beste filmmuziek en beste scenario. In december dingt de prent mee naar de publieksprijs op de 29ste editie van de European Film Awards die in Polen worden uitgereikt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content