Regisseur ‘I Am Legend’ neemt ‘Hunger Games’ over

Filmstudio Lionsgate heeft gekozen voor Francis Lawrence om het vervolg op ‘The Hunger Games’ regisseren. Daarmee brengt Lionsgate een halt toe aan het vele giswerk dat al enkele weken aan de gang was over wie Gary Ross zou opvolgen.

Francis Lawrence is, in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, geen familie van ‘Hunger Games’ protagoniste Jennifer Lawrence. De 42 jarige regisseur verdiende aanvankelijk vooral zijn boterham met het regisseren van muziekvideo’s. En dat deed hij niet zonder het nodige succes. Namen als Lady Gaga, Britney Spears, Shakira en Aerosmith zijn schering en inslag in zijn carrière.

Van Lady Gaga tot ‘I am Legend’

In 2005 debuteerde hij in de wereld van de langspeelfilm met het fantasiedrama ‘Constantine’, met Keanu Reeves als bovennatuurlijk rechercheur. Lawrence kende meer succes met ‘I Am Legend’. Deze post-apocalyptische film, waarin Will Smith de schijnbaar enige overlevende is, hypete enorm in de VS en de rest van de wereld. Lawrence’s meest recente werk is de verfilming van Sara Gruen’s bestseller, ‘Water for Elephants’.


Volgens verschillende Hollywood bronnen zal Lawrence in de loop van de namiddag (20 april) het contract tekenen. De release van ‘Hunger Games’ sequel, ‘Catching Fire’, is gepland voor eind 2013.
(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content