Regisseur Bavo Defurne met nieuwste film ‘Souvenir’ naar Toronto

© /

‘Souvenir’, de tweede langspeelfilm van Bavo Defurne, beleeft zijn Noord-Amerikaanse première op het Toronto International Film Festival, dat plaatsvindt van 8 tot 18 september.

Dat maakte de festivalorganisatie bekend.

‘Souvenir’ het verhaal over het maken van een comeback waar ook de nodige ups en downs bij komen kijken. De Franse topactrice Isabelle Huppert speelt de rol van Liliane. Als ‘Laura’ was ze ooit de rijzende ster aan het firmament van het lichte lied. Ze nam zelfs deel aan de European Song Contest. Vandaag is ze vergeten. Ze leidt een teruggetrokken bestaan in een appartement volgestouwd met relikwieën uit haar glorietijd en komt aan de kost in een vleeswarenfabriek waar ze laurierblaadjes op paté legt. Daar is het dat ze de 22-jarige Jean ontmoet.

‘Maanden hebben we stil gewerkt in donkere studio’s en nu mogen we eindelijk ons resultaat gaan presenteren, dan nog wel te midden van de wereldtop’, zegt Bavo Defurne, die met ‘Noordzee, Texas’ in 2011 zijn speelfilmdebuut maakte.

Naast Huppert zien we onder andere Kévin Azaïs en Johan Leysen.

‘Souvenir’ won twee jaar geleden op de Co-Production Market van het Filmfestival van Berlijn de prijs voor beste filmproject. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content