Recordwinst voor Disney door Star Wars

Beeld van de Japanse première van "Star Wars: The Force Awakens" © REUTERS

Succesvolle films, met name de kaskraker “Star Wars: The Force Awakens”, hebben Walt Disney afgelopen jaar aan een recordwinst geholpen.

In het vierde kwartaal, dat begin oktober werd afgesloten, stonden de resultaten echter onder druk, blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

In de laatste periode van het boekjaar zag Disney de omzet met 3 procent dalen, en de winst met 10 procent. Dat komt mede doordat het bedrijf vorig jaar al profiteerde van het “Star Wars-effect”, dat nu inmiddels wel is uitgewerkt. De cijfers over het vierde kwartaal haalden het niet bij de verwachtingen van door Bloomberg gepolste analisten.

Over heel 2016 kon Disney een recordomzet van 55,6 miljard dollar (51,1 miljard euro) in de boeken zetten, 6 procent meer dan een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan een ongekend hoge bijdrage van de filmdivisie. De nettowinst liep met 12 procent op tot 9,4 miljard dollar, eveneens een record. De goede jaarresultaten konden de beleggers niet geruststellen. Het aandeel van Disney verloor nabeurs ongeveer 3 procent.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content