Recordopbrengst voor openingsweekend ‘Avengers: Infinity War’

© Marvel

Met een wereldwijde opbrengst van 630 miljoen dollar (bijna 520 miljoen euro) boekte de actiefilm van Marvel Studios de beste start voor een film ooit, zo bericht filmsite Deadline.

Het openingsweekend van de nieuwste Marvelprent Avengers: Infinity War is bezwaarlijk bescheiden te noemen. Met een recordopbrengst van maar liefst 630 miloen dollar is het meteen de beste start ooit voor een film van de Avengers-saga.

De vorige recordhouder, The Fate Of The Furious uit 2017, werd met maar liefst 87 miljoen dollar overtroffen. De superheldenfilm van de regisserende broers Anthony en Joe Russo bracht in Noord-Amerika alleen 250 miljoen dollar in het laatje, en 380 miljoen dollar in 52 andere landen. Daar horen China en Rusland (nog) niet eens bij.

Tot op heden wisten slechts drie films meer dan 500 miljoen dollar op te halen bij hun internationale opening: The Fate of the Furious, Star Wars: The Force Awakens en Jurassic World. Het enorme succes van Avengers: Infinity War was ook voor producent Disney een verrassing: ‘380 miljoen dollar opbrengst in het buitenland is onverwacht en torent ver boven elke voorspelling uit’, aldus Dave Hollis van Disney.

Het Verenigd Koninkrijk was de meest lucratieve buitenlandse markt met 42,2 miljoen dollar, gevolgd door Zuid-Korea (39,2 miljoen dollar), Mexico (25,1 miljoen dollar), Australië (23 miljoen dollar) en Brazilië (18,8 miljoen dollar). In China opent de film op 11 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content