Recordaantal kandidaten voor Oscar beste niet-Engelstalige film

Een recordaantal van 71 films is dit jaar ingeschreven in de categorie Beste niet-Engelstalige film van de Oscars. ‘A perdre la raison’ van regisseur Joachim Lafosse is de Belgische inzending.

Op 10 januari maakt Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) de vijf films bekend die onder elkaar zullen uitvechten wie het begeerde beeldje wint. Op 24 februari worden de winnaar bekendgemaakt.

‘A perdre la raison’, Engelse titel ‘Our Children’, werd al door verscheidene prestigieuze festivals geselecteerd, zoals die van Cannes, New York, Londen en Sint-Petersburg. De film is losjes geïnspireerd op het familiedrama uit 2007 waarbij een moeder in Nijvel haar vijf kinderen ombracht.

Grote concurrentie

De competitie in de categorie ‘beste niet-Engelstalige film’ is alvast stevig: ‘A perdre la raison’ moet het onder meer opnemen tegen ‘Intouchables’, de meest succesvolle Franse film ooit, ‘Amour’, de jongste film van Oostenrijker Michael Haneke die de Gouden Palm in Cannes in de wacht sleepte en ‘Pieta’ van de Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-duk, die de Gouden Leeuw won in Venetië. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content