Recordaantal bezoekers op Filmfestival Gent

Met vijf procent meer bezoekers bereikte het Filmfestival Gent deze editie een recordaantal van 139.000 filmfans. ‘Jagten’, de film van Thomas Vinterberg, kreeg nog de Port of Ghent Publieksprijs en de Canvas Publieksprijs.

‘Dat we dit jaar nog meer bezoekers over de vloer kregen dan bij de vorige editie, bewijst dat het publiek onze mix van scherpe cinefiele keuzes en kwaliteitsvolle cinema voor een breed publiek weet te appreciëren’, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

‘De drastische herstructurering van het programma, met een opwaardering van de competitie, duidelijker gedefinieerde secties en meer parcours om je door het programma te gidsen, maakte het aanbod overzichtelijker en makkelijker ‘leesbaar”, gaat hij verder.

Twee prijzen voor ‘Jagten’

Maandag werd bekendgemaakt dat ‘Jagten’ van Thomas Vinterbergs zowel de ‘Port of Ghent Publieksprijs’ als de ‘Canvas Publieksprijs’ wint. “Het bewijst dat er toekomst is voor intelligent en maatschappelijk relevante cinema’, aldus Duynslaeger.

De massale belangstelling voor acht Vlaamse producties toonde voorts ‘dat het succes van de nieuwe Vlaamse film geen voorbijgaande hype is, maar een blijvende erkenning van eigen talent.’

Op het 39ste Filmfestival waren ook zes concerten. Op zondag 28 oktober om 22.10 uur zendt Eén ‘Vlaams talent zingt James Bond’ uit. Nog tot 13 januari loopt in het Gentse Caermersklooster de expo ‘Romy Schneider’. ‘One Shot Cinema’ loopt nog twee woensdagavonden en elke derde donderdag van de maand worden in vijf Kinepolisvestigingen uitzonderlijke films getoond.

De veertigste editie gaat door van 8 tot en met 19 oktober 2013. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content