Recensie: ‘Bai ri yan huo’ @ Film Fest Gent

© x

Een verbitterde gewezen rechercheur neemt de draad weer op en bijt zich vast in een gruwelijke rechtszaak, in deze even raadselachtige als brutale misdaadstudie van Dia Yinan, bekroond met de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

Raadselachtige neo-noir van Diao Yinan (‘Uniform’, ‘Night Train’), waarmee de arthouse-favoriet prompt de Gouden Beer wegkaapte op de Berlinale.Wanneer een door economisch verval geteisterd provinciestadje nog eens wordt opgeschrikt door een reeks van moorddadige afrekeningen, pakt een verbitterde ex-rechercheur de draad weer op en bijt zich vast in de nieuwe gruwelijke rechtszaak.

Een even kille als mistroostige sfeer hangt als een dikke sluier over deze brutale misdaadstudie, geplaatst in een door winter onderkoeld China – dat door director of photography Dong Jinsong wordt in beeld gebracht als een ontwrichte samenleving vol lugubere neonkleuren en sinistere schaduwen. (DVB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content