Raphaël Crombez met studentenkortfilm naar Filmfestival van Karlovy Vary

© gf

‘Perdition County’, het afstudeerproject van opkomend filmtalent Raphaël Crombez, is door het Tsjechische festival geselecteerd voor het programma Future Frames, dat focust op veelbelovende Europese regisseurs.

De kortfilm ‘Perdition County’, het afstudeerproject van Raphaël Crombez, is uitgenodigd voor Future Frames, een nieuw programma gecureerd door het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary (Karlsbad) in Tsjechië. Met het programma wil het filmfestival, in samenwerking met European Film Promotion, focussen op jong aanstormend filmtalent. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

De veelbelovende Crombez studeerde met Perdition County af aan de Brusselse kunsthogeschool LUCA School of Arts en won er eind 2014 meteen een Wildcard van het Vlaams Audiovisueel Fonds mee.

In 25 minuten brengt hij het verhaal van Desmond, een voetsoldaat die zijn bende scalperende pelgrims verraadt. Tijdens zijn uittocht naar vrijheid doorheen eindeloze landschappen tracht hij zijn menselijkheid te herwinnen. De cast is zo goed als volledig Brits, met acteurs als Johnny Vivash, Richard Bremmer (Mr. Turner, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone), Laura Woodhouse en Lorcan Melia. De opnames vonden plaats in Wales.

Future Frames selecteerde in totaal tien jonge Europese regisseurs. Hun kortfilms worden voorgesteld aan het publiek, de aanwezige professionals en internationale pers.

Het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary vindt plaats van 3 tot 11 juli.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content