Rami Malek (Mr Robot) gecast als Freddie Mercury in Queen biopic

Actor Rami Malek poses backstage with his award for Outstanding Lead Actor In A Drama Series for USA Network's "Mr. Robot" at the 68th Primetime Emmy Awards in Los Angeles, California U.S., September 18, 2016. REUTERS/Mario Anzuoni - RTSOCSH © REUTERS

Mr Robot-acteur Rami Malek heeft ingestemd om Freddie Mercury te spelen in de Queen biopic Bohemian Rhapsody. Malek volgt hiermee Sacha Baron Cohen op, die het filmproject verlaten heeft.

Volgens the Guardian is Bohemian Rhapsody nu al acht jaar in productie. Queen-leden Brian May en Roger Taylor werkten al die tijd al als music producers aan de film, maar hebben ook een sterke eigen mening over hoe prominent hun voormalig frontman Freddie Mercury in het verhaal moet voorkomen. Die mening leidde tot een ruzie met acteur Sacha Baron Cohen, die eerst gecast was om Mercury te vertolken.

Baron Cohen keerde het project dit jaar zijn rug toe, en legde in een interview met radiopresentator Howard Stern de situatie uit. “Een bandlid – ik zal niet zeggen wie- zei tegen me: ‘Dit is zo’n geweldige film omdat er iets ongelofelijks gebeurt halverwege.’ Dus ik vraag: ‘wat gebeurt er dan halverwege?’, waarop hij antwoordt: ‘Je weet wel, Freddie sterft.’ Mijn reactie: ‘En wat gebeurt er dan in de tweede helft van de film?’ – ‘Ha, dan zien we hoe de band even sterk blijft verderdoen'”, aldus een geanimeerde Baron Cohen. “Ik heb hen nog gezegd dat niemand een film wil gaan zien waar het hoofdpersonage al halverwege de film sterft.”

Het is nog af te wachten of Rami Malek wel akkoord is met de creatieve input van May en Taylor, maar als beide bandleden denken dat ze met een jonge, onervaren acteur te maken krijgen die ze eventueel makkelijker kunnen beïnvloeden zitten ze er allicht wel naast. Malek is één van de grootste opkomende sterren op het kleine, en binnenkort dus ook het grote scherm. Hij won recent nog een Emmy als’Beste Acteur’ voor de vertolking van zijn personage Elliot Alderson in Mr Robot. Hij zette met die overwinning acteurs als Bob Odenkirk, Liev Schreiber en Kevin Spacey in de wind. Wordt vervolgd.

(KS via NME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content