Ralph Fiennes verfilmt affaire Charles Dickens

De Britse acteur Ralph Fiennes gaat ‘The Invisible Woman’ regisseren; een verfilming van Claire Tomalins biografie uit 1990 over de relatie tussen schrijver Charles Dickens en actrice Ellen (Nelly) Ternan.

Ralph Fiennes, die momenteel in de zalen te zien is als Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden (Voldemort) in ‘Harry Potter and the Deathly Hallows Part II’, zal de geheime relatie tussen Charles Dickens en actrice Nelly Ternan naar het witte doek brengen. Het is nog niet bekend of Fiennes zelf zal meespelen in de film, zoals het geval is bij zijn regiedebuut ‘Corialanus’ dat op 2 december uitkomt in de Verenigde Staten.

Dickens was 45 jaar toen hij de 18-jarige Ternan ontmoette in 1857. Hun relatie bleef wonderbaarlijk geheim voor het publiek. Het is niet de eerste keer dat de affaire in beeld wordt gebracht. In het docudrama ‘Dickens’ van 2002 dat vertoond werd op de BBC en ‘Dicken’s Secret Lover’ (2008) van Channel 4 kwam de relatie tussen Ternan en Dickens eveneens aan bod.

Abi Morgan, die eveneens het scenario van de toekomstige Margaret Thatcher biopic ‘The Iron Lady’ en Steve McQueens nieuwe film ‘Shame’ schreef, zal het scenario van ‘The Invisible Woman’ voor zijn rekening nemen. Met een budget van om en bij de 12 miljoen dollar zullen de opnames van de film vermoedelijk van start gaan begin volgende lente. De release wordt verwacht eind 2012, aangezien het dan exact 200 jaar geleden is dat Dickens werd geboren.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content