Quentin Tarantino wil minireeks maken van Django Unchained

© DR

De Oscarwinnende prent ‘Django Unchained’ wordt, als het van Quentin Tarantino afhangt, in een minireeks gegoten. Dat maakte de regisseur bekend tijdens het Filmfestival van Cannes.

Goed nieuws voor de fans van de Amerikaanse spaghettiwestern uit 2012 met Jamie Foxx en Christoph Waltz in de hoofdrollen. Alle beelden die de final cut niet haalden, worden binnenkort misschien toch losgelaten op de wereld. ‘Ik heb nog 90 minuten aan materiaal dat ik niet heb gebruikt in de film. Het zijn ongeziene beelden en om eerlijk te zijn, heb ik zin om ze in een miniserie te gieten,’ vertelde Tarantino tijdens het Filmfestival van Cannes.

‘Mensen rollen met hun ogen wanneer ze een vier uur durende film te zien krijgen. Maar een vier uur durende minireeks vinden ze wel leuk,’ aldus de cineast. De serie over Django zou opgedeeld worden in vier hoofdstukken van een uur lang. Tarantino hoopt dat de kabeltelevisie zijn reeks wil uitzenden en op die manier al het ongebruikte materiaal toch nog te kunnen tonen aan zijn fans. Naar verluidt zijn er heel wat scènes met Broomhilda, de vrouw van Django, gesneuveld die nu een nieuwe bestemming zouden kunnen krijgen.

Naast dit wilde plan is Tarantino ook druk in de weer met een nieuw scenario voor ‘The Hateful Eight’. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content