Queen Elizabeth II krijgt ere-Bafta

© Reuters

De Britse koningin Elizabeth II heeft een ere-Bafta gekregen. Ze kreeg de prijs onder meer voor haar verrassende interpretatie van de “meest memorabele James Bond girl” tijdens de Olympische Spelen in Londen.

De Britse koningin Elizabeth II heeft een ere-Bafta gekregen, de ereprijs van de British Academy of Film and Television Arts (Bafta), de organisatie die de prestigieuze Britse filmprijzen uitdeelt. De ‘queen’ kreeg de prijs onder meer voor haar verrassende interpretatie van de “meest memorabele James Bond girl” tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Acteur-regisseur Kenneth Branagh overhandigde de 86-jarige koningin de prijs op een ceremonie in het kasteel van Windsor, waar het succes van de Britse cinema werd gevierd. Ze kreeg de ereprijs voor haar steun aan de Britse filmindustrie, en voor haar rol in een filmpje dat getoond werd tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen op 27 juli 2012. Branagh noemde de koningin daarin de “meest memorabele James Bond Girl”.

Elisabeth II verscheen in het filmpje aan de zijde van ‘James Bond’ Daniel Craig. In de korte film zei ze één zinnetje – “Good evening, mister Bond” – toen de geheim agent zich bij Hare Majesteit aanbood om haar met een helikopter te escorteren naar de openingsceremonie. Een stand-in sprong vervolgens boven het olympisch park uit een helikopter met een parachute in de kleuren van de Union Jack. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content