Programma Filmfestival Gent bekendgemaakt

Het 39ste Filmfestival Gent, met ‘misdaad’ als rode draad, biedt naast 96 langspeelfilms en 40 kortfilms ook concerten, een expo over Romy Schneider, debatten en allerlei activiteiten voor de industrie.

Het 39ste Filmfestival Gent, dit jaar met “misdaad” als rode draad, wil bezoekers nog beter helpen om hun weg te vinden in het brede overzicht van de actuele wereldproductie. Het festival biedt naast 96 langspeelfilms en 40 kortfilms ook bijzondere concerten, een tentoonstelling over Romy Schneider, debatten en allerlei activiteiten voor de industrie.

In het programma werden dit jaar de secties nog scherper gedefinieerd en het aantal parcours gevoelig uitgebreid. Wat de secties betreft wil artistiek directeur Patrick Duynslaegher onder meer de officiële competitie opwaarderen. Overigens bestaat de internationale jury dit jaar uit Bavo Defurne, Bavo Dhooge, Joan Dupont, Xiaolu Guo en Abel Korzeniowski.

Een nieuwe sectie is “The Last Picture Show”, die 2012 als sleuteljaar van de digitale revolutie belicht, en “Out of the Box” met “spraakmakende series en ambitieuze televisiefilms uit Amerika”.

De parcours, die thematisch verbonden films voor een bepaalde doelgroep bundelen, wordt uitgebreid met onder meer “American (hi)stories”. Verder is uiteraard “crime scene” de rode draad in de programmatie. Ook het World Soundtrack Awards & Concert gaat opnieuw door, zingen sterren “007 in concert: Vlaams talent zingt James Bond”, opent in het Caermersklooster een expo over Romy Schneider en presenteert Vooruit “Almost Cinema”.

Het volledige programma is te vinden op filmfestival.be en een speciale editie van Focus Knack, waar het overzicht voor het eerst niet alfabetisch, maar in categorieën opgelijst wordt. Het 39ste Filmfestival Gent gaat door van 9 tot 20 oktober 2012. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content