Première van Stijn Coninx’ ‘Marina’ op Wereldfilmfestival van Montreal

‘Marina’ is geselecteerd voor het Wereldfilmfestival van Montreal dat eind augustus plaatsvindt. Het wordt meteen de grote vuurdoop voor de nieuwe langspeler van Stijn Coninx.

‘Marina’, de nieuwe film van de Vlaamse regisseur Stijn Coninx, mag naar het Wereldfilmfestival van Montreal dat plaatsvindt van 22 augustus tot 2 september. De prent maakt deel uit van het prestigieuze ‘World Greats’-programma in de Officiële Selectie. Het wordt meteen de grote (internationale) première van de film.

‘Marina’, met Matteo Simoni en Evelien Bosmans in de hoofdrollen, is geïnspireerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata en focust op de jonge jaren van de zanger. Eerst in een bergdorpje in het Italiaanse Calabrië, en daarna in België als een rebellerende jongeman die een uitweg zoekt in de muziek én in de liefde.

Papa Granata besloot op een dag om naar België te trekken en snel als een rijk man terug te keren. Maar in de praktijk liet hij na een jaar zijn hele gezin naar Limburg overkomen.

‘Het is een hele eer om door de festivaldirectie te worden geselecteerd voor hun officiële selectie ‘World Greats”, reageert Stijn Coninx. De vertoning in Montréal wordt de eerste publieke vertoning van ‘Marina’. Pas op 6 november komt de film uit onze bioscopen.

‘Dat onze film zijn internationale première aan de andere kant van de oceaan zal beleven is heel gepast’, zegt producent Peter Bouckaert die eerder al met Ben X aan het Wereldfilmfestival deelnam. ‘Stijn is er in geslaagd om een zeer universele maar tegelijkertijd ook heel eigentijdse film te maken. Matteo Simoni straalt wereldklasse uit in zijn rol van de jonge Rocco Granata die rebelleert tegen zijn vader en zijn omgeving.’ (DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content