Portugese film Cavalo Dinheiro wint Filmfest München

© GF

De Portugese film “Cavalo Dinheiro” van Pedro Costas is op de slotdag van het Filmfest München bekroond met de Cinemaster Arri/Osram Award voor beste buitenlandse film.

Costas maakte, aldus de jury, een “moedige en meeslepende” prent en krijgt daarvoor een cheque van 50.000 euro. “Paardengeld” spiegelt in een gecompliceerde en theatrale filmopbouw de gevolgen van zware maatschappelijke veranderingen op de psyché van eenvoudige mensen. Vorig jaar werd Costas al uitgeroepen tot beste regisseur op het festival van Locarno.

Ook de film “Red Amnesia”, een familieportret van de Chinese cineast Wang Xiaoshaui, viel in de prijzen, net als “Sleeping Giant” van de Canadees Andrew Cividino. “Sleeping Giant”, bekroond met de CineVision Award voor het beste debuut, schildert de vriendschap tussen drie neven die tragisch eindigt.

Voor het eerst werd in München ook een Fipresci-filmprijs (persprijs) toegekend. Die ging naar “Schau mich nicht so an” (Bekijk me zo niet) van Uisenma Borchu over een lesbische liefde die door het opduiken van een man terdege verstoord wordt.

Op het festival werden ruim 180 films uit 54 landen vertoond. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content