Polanski enkel op pellicule in Venetië

Regisseur Roman Polanski is niet opgedaagd in de Dogestad voor de vertoning van zijn nieuwste film ‘Carnage’ op het Internationale Filmfestival van Venetië.

Regisseur Roman Polanski is niet opgedaagd in de Dogestad voor de vertoning van zijn nieuwste film ‘Carnage’ op het Internationale Filmfestival van Venetië. De 78-jarige Pools-Franse
regisseur stuurde wel zijn hoofdrolspelers – Kate Winslet, Christoph Waltz en John C. Reilly – naar de Lagunestad.

Ook op de Berlinale van vorig jaar, waar toen zijn ‘The Ghostwriter’ in de officiële selectie zat, stuurde de legendarische cineast zijn kat. Toen kon Polanski ook niet anders: hijzelf zat in Zwitserland vast onder huisarrest, gevolg van het internationaal arrestatiebevel dat een VS-rechter had uitgevaardigd wegens zedenfeiten met een minderjarige, een misdaad daterend van … 1977.

‘Carnage’ is Polanski’s eerste post-huisarrestfilm. Het is een Frans-Duits-Pools-Spaanse coproductie gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van de Franse Yasmina Reza.

Winslet, Waltz, Reilly en ook Jodie Foster spelen in de film twee echtparen, wier zoons elkaar in de haren zitten. Eerst wordt geprobeerd de onenigheid in der minne te regelen, maar het zaakje escaleert.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content