Plassende Nicole Kidman nieuw Cannes-schandaal?

Het festival van Cannes kan traditiegetrouw niet voorbijgaan zonder enkele schandalen. Dit jaar zorgt ‘The Paperboy’ voor de nodige opschudding.

Dat regisseur Lee Daniels nooit bang is geweest van controverse, bleek al uit ‘Monsters Ball’ waarvoor Halle Berry een Oscar kreeg. Ook zijn nieuwste film ‘The Paperboy’ ging niet onopgemerkt voorbij op het filmfestival van Cannes.

Zack Efron en Matthew McConaughey spelen twee broers die de onschuld van een ter-dood-veroordeelde man proberen te bewijzen. In de film zijn er twee scènes die voor opschudding zorgde. Zo urineert Nicole Kidman op het gezicht van Zack Efron en wordt McConaughey’s gezicht bewerkt nadat hij op gewelddadige wijze anaal werd verkracht.

De Amerikaanse media zijn vooral gechoqueerd door de scène met Nicole Kidman. Nick De Semlyen van Empire Magazine schrijft: “Wanneer ik deze morgen opstond had ik niet verwacht Nicole Kidman te zien plassen op het gezicht van Zack Efron”. De reacties op de film zijn bijna unaniem slecht: “Grote teleurstelling”, “Trashy en verwaarloosbaar” en “Opgeblazen en misschien wel de slechtst vertelde film ter wereld” zijn maar enkele voorbeelden.

Vorig jaar nog was het Lars Von Trier die het, al dan niet bij wijze van grap, wist te vergallen bij de Cannes organisatie (en de rest van de wereld) door zichzelf een nazi te noemen. Andere schandalen waren onder andere de mankini van Sacha Baron Cohen, Uma Thurman zonder onderbroek en het expliciete ‘Antichrist’ van (jawel) Lars Von Trier. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content