Peter Jackson ontmoet ‘Hobbit’-acteurs in het geheim

Dat Peter Jackson na de ‘Lord of the Rings’-trilogie ook ‘The Hobbit’-sequel gaat regisseren, lijkt ei zo na officieel. Deze week sprak hij namelijk in Los Angeles af met enkele acteurs.

Wat begon als een gerucht, lijkt meer en meer een zekerheid te worden: Peter Jackson, de man achter de beruchte ‘Lord of the Rings’-trilogie, gaat ‘The Hobbit’, eveneens een boek van J.R.R. Tolkien, naar het witte doek vertalen. Eerder deze week week sprak hij af met een paar ‘Hobbit’-acteurs in Los Angeles.

Guillermo Del Toro gaf er in mei de brui aan, en ook de door Warner Bros beoogde cineasten David Yates (‘Harry Potter’), David Dobkin (‘Wedding Crashers’) en Brett Ratner (Rush Hour, X-Men) leken niet bereid om ‘The Hobbit’-sequel te regisseren. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het dan toch ‘Lord of the Rings’-regisseur Peter Jackson, die zijn steentje aanvankelijk enkel als producer zou bijdragen. Volgens HeatVision sprak de cineast deze week in het geniep af met een aantal acteurs. Zo lijkt de casting dus begonnen.

De enige mogelijke belemmering is de slechte financiële situatie bij filmstudio MGM, die ‘The Hobbit’ in samenwerking met Warner zal produceren. Die bracht al heel wat vertragingen teweeg, waardoor Del Toro al in mei uit het project stapte. En als dat scenario zich blijft voordoen, zal ook Peter Jackson diens voorbeeld volgen. Jackson eist namelijk dat de films ten laatste in 2013 verschijnen, want met de regie van ‘The Adventues of TinTin’ ook nog in het vooruitzicht, heeft hij geen tijd te verliezen.
Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content