‘Paul Thomas Anderson regisseert nieuwe videoclip van Radiohead’

Paul Thomas Anderson © Reuters

Het nieuwe album van Radiohead komt eraan. Thom Yorke en co. zouden topregisseur Paul Thomas Anderson, bekend ‘The Master’, ‘Magnolia’ en ‘There will be Blood’, gestrikt hebben om hun eerste videoclip in te blikken.

Het negende album van Radiohead, de opvolger van ‘The King of Limbs’ uit 2011, ligt binnenkort in de rekken. Volgens Fact zou Paul Thomas Anderson zich ontfermd hebben over de regie van hun nieuwe videoclip, opgenomen in Los Angeles. De mooifilmer regisseerde kanjers als ‘There will be Blood’ – het meesterwerk waarvoor hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis een Oscar won – , het psychodrama ‘The Master’ en recentelijk ‘Inherence Vice’, drie films waarvoor Radiohead-gitarist en toetsenist Jonny Greenwood mee aan de soundtrack werkte.

Het magazine deelt nog mee dat het nieuwe album ‘een kunstwerk’ is, althans dat zijn de woorden van de Britse visuele kunstenaar Stanley Donwood die sinds jaar en dag met de band samenwerkt. Hij heeft al wat materiaal kunnen beluisteren, ‘maar er is nog werk aan de winkel’, zo zegt Donwood nog. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content