Oud materiaal Hitchcock duikt op in Nieuw-Zeeland

Materiaal uit ‘The White Shadow’ (1923), een van de vroege films van de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock, is opgedoken in het filmarchief van Nieuw-Zeeland.

In 1923 regisseerde de 24-jarige Hitchcock mee de stomme film ‘The White Shadow’. Hij was tegelijk schrijver, assistent-regisseur en productieontwerper van de film en was eveneens verantwoordelijk voor de montage ervan. In Nieuw-Zeeland zijn nu de eerste dertig minuten uit die film, waarin Clive Brook en Betty Compson een rol speelden, ontdekt. Drie spoelen van ‘The White Shadow’ kwamen in het Nieuw-Zeelandse filmarchief terecht in 1989. Alleen de eerste drie van de uit zes spoelen bestaande film zijn teruggevonden. Voor zover bekend bestaat er geen enkel ander exemplaar van deze film en is dit het vroegste overgebleven werk van de regisseur.

‘The White Shadow’ zal voor de eerste maal opnieuw worden vertoond op 22 september in het Samuel Goldwyn Theater in Los Angeles. Hitchcocks eerste Amerikaanse film ‘Rebecca’ draait vanavond in Cinema Arenberg in Brussel.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content