Oscarwinnares Brie Larson wordt Captain Marvel

© Belga

Brie Larson, die dit jaar voor haar rol in het gijzelingsdrama “Room” de Oscar voor beste actrice verwierf, wordt de nieuwe superheld van Hollywood.

De 26-jarige Brie Larson gaat de hoofdrol van supervrouw Carol Danvers spelen in een verfilming van de comic ‘Captain Marvel’. Dat meldde Warner Bros op de stripbeurs Comi-Con in San Diego. Larson is, voorspelbaar, ‘in de wolken’.

De marvel-heldin is een pilote van de US Air Force die over superkrachten bezit nadat haar dna bij een ongeval gemengd wordt met dat van en alien. Het scenario wordt geschreven door Nicole Perlman (‘Guardians Of The Galaxy’) en Meg LeFauve (‘Inside out’). De première van de prent is gepland voor maart 2019.

Na haar succes in ‘Room’ is Larson momenteel aan het werk met onder anderen Tom Hiddleston en Samuel L. Jackson om volgend jaar met ‘Kong:Skull Island’ de filmwereld nog maar eens op een King Kong-film te vergasten.

Larson schitterde eerder in ‘Short Term 12’, een indiefilm over een tehuis voor in de steek gelaten tieners waarin ze imponeerde als de gedreven jongeren begeleidster Grace die niet alleen een relatie heeft met haar collega Mason, maar ook de demonen uit haar verleden geheim wil houden. Ze kwam het drama in 2013 zelf voorstellen tijdens het Gentse Filmfestival waar de prent ook de Publieksprijs won.(Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content