Oscar-academie diskwalificeert genomineerde song

Coup de théâtre in Hollywood: Het nummer ‘Alone Yet Not Alone’, dat een Oscarnominatie op zak heeft in de categorie Beste Filmsong werd gediskwalificeerd.

Coup de théâtre in Hollywood: de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), die verantwoordelijk is voor de uitreiking van de Oscars, heeft een genomineerde gediskwalificeerd. Het gaat om “Alone Yet Not Alone”, genomineerd in de categorie Beste Filmsong.

Reden zou een ongeoorloofde reclamecampagne geweest zijn van de songschrijver. De nominatie van “Alone Yet Not Alone”, geschreven door Bruce Broughton voor de gelijknamige film, had al heel wat wenkbrauwen doen fronsen aangezien de song en de film nauwelijks bekend zijn.

Broughton won 28 jaar geleden de Oscar voor Beste Filmmuziek met “Silverado”. De beslissing om de song alsnog te weren is ingegeven door de ontdekking dat Broughton, lid van het directiecomité van de tak Muziek van de Academy, mails gestuurd had naar de kiesgerechtigden om hen er op te wijzen dat zijn song kandidaat was bij de Oscars, zo stelt de Academy. “Of die communicatie goed bedoeld was of niet, het gaat om een vorm van oneerlijke concurrentie”, zo liet de voorzitster van de Academy, Cheryl Boone Isaacs, weten.

Er blijven nu nog vier genomineerden over in de categorie Beste Filmsong: “Happy” uit “Despicable Me 2”, “Let It Go” uit “Frozen”, “The Moon Song” uit “Her” en “Ordinary Love” uit “Mandela: The Long Walk To Freedom”.

“Alone Yet Not Alone” wordt niet vervangen door een andere genomineerde. In de geschiedenis van de Oscars is een diskwalificatie zeer uitzonderlijk: 45 jaar geleden werd de Oscarwinnende documentaire “Young Americans” een maand na de uitreiking alsnog gediskwalificeerd omdat de film een jaar eerder al gescreend geweest was. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content