Opnames ‘Ghostbusters 3’ starten in 2015

Sony Pictures wil begin 2015 starten met de opnames van de derde Ghostbusters-film. Ivan Reitman, de regisseur van de vorige twee films, geeft de fakkel door aan een andere regisseur.

Reitman blijft wel bij het project betrokken als producer. “Na de begrafenis van Harold (Ramis, medeschrijver en acteur in vorige twee films, nvdr.) ben ik beginnen nadenken”, zegt Reitman in een interview met Deadline. “Ik had juist ‘Draft Day’ geregisseerd en het gaf me veel voldoening en plezier aan een kleinere film te kunnen werken. Ik heb toen aan Sony Pictures gezegd dat ik de film liever produceer dan hem te regisseren.”

Sony Pictures gaat nu samen met Reitman op zoek naar een geschikte regisseur voor het project. “We hebben al een lijst met regisseurs waarmee we willen samenwerken”, licht Reitman toe. “Die gaan we nu eerst contacteren, dan is het tijd om de juiste acteurs te vinden.”

Geen Bill Murray

Het scenario is ondertussen al dikwijls aangepast. In eerste instantie hadden de originele Ghostbusters een grote rol. Maar Bill Murray zag het niet zitten om aan de film mee te werken en met de dood van Harold Ramis in februari was dit scenario helemaal niet meer mogelijk.

“In het nieuwe scenario hebben de originele Ghostbusters maar een zeer kleine rol”, zegt Reitman. “Het ziet er echt goed uit en de studio is erg enthousiast. Ik hoop dat we in de herfst beginnen filmen in New York, maar gezien de omstandigheden lijkt begin 2015 waarschijnlijker.” (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content