Ook Eric cantona profileert zich in nieuwe filmrol als ‘stallion’ (hengst)

© Reuters

Ex-topvoetballer en -enfant terrible Eric Cantona heeft er al aardig wat filmrollen opzitten. Binnenkort is hij te zien in de Franse film ‘Les Rois du monde’ als Chichinet, alias De Hengst. ‘Ik hou ervan heel slechte karakters te spelen.’

Opvallende rol voor Eric Cantona in de op stapel staande Franse film ‘Les Rois du monde’. In die prent speelt de voormalige aanvaller van Manchester United de rol van Chichinet, alias De Hengst. Wil het toeval dat “hengst”, stallion in het Engels, de bijnaam is van de qua lichaamslengte best grote acteur Sylvester ‘Sly’ Stallone.

‘Les Rois du Monde’, met als andere bekende acteurs Sergi Lopez en Romane Bohringer, gaat over een jong stelletje met een travestiet als meid, dat vier mensen heeft uitgenodigd voor een orgie: de Slet, de Hengst, de Ster en de Tiener.

Eén fragment zal bijzonder in de smaak vallen bij de talloze verdedigers die destijds door ‘Hoe, ha, Cantona’ werden dolgedraaid: de 48-jarige voormalige voetbalster krijgt daarin van de zweep van de ook in het echte leven niet onbesproken sm-liefhebster Beatrice Dalle. Zelf ziet Cantona geen graten in die rol. “Ik hou ervan slechte, heel slechte karakters te spelen”, zegt hij. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content